Welkom op de website van de St. Joristocht.

Deze twee daagse zwerfhike is sinds 25 april 2015 weer te lopen. In dat weekend hebben vier explorers van de Kizito-groep uit Bergen op Zoom deze hike gelopen. De vorige lopers die in het logboek geschreven hebben hebben dat in juli 1974 gedaan. Dus na bijna 41 jaar hebben deze vier lopers de hike volbracht en als lopers in het logboek geschreven onder de nummers 1481, 1482, 1483 en 1484.

Inmiddels hebben vele honderden zich al bij deze vier aangesloten. In de afgelopen jaren loopt het dan ook storm. Inmiddels zijn de oude certificaten bijna op en de badges zullen ook vervangen gaan worden. Maar de tocht blijft hetzelfde, en even leuk. In de zomer van 2017 hebben op 1 dag 90 lopers van verschillende groepen de tocht volbracht.

We hebben de zwerfhike geheel gemoderniseerd maar ook geprobeerd de karakteristieke elementen te behouden. De zwerfhike is vooral een hike die een uitdaging biedt maar ook een hike die zich leent voor ontspanning en bezinning.  En bovenal is het een hike die door een schitterend stukje Nederland gaat. Dit gecombineerd met een sausje geschiedenis over scouting in Nederland. Vooral het bezoek aan het kerkje van Persingen wordt door veel lopers als gaaf ervaren.

Kijk voor meer informatie op deze website en schrijf je snel in om deze super gave zwerfhike te lopen en ontvang na afloop het fel begeerde certificaat, met badge en naambandje.

Je kunt ons ook volgen op Facebook.

 

 

twee leden van de St. Joristocht werkgroep ontvangen hun certificaat uit handen van oudgediende Theo.